czyli mania czytania i inne takie
Blog > Komentarze do wpisu
Puszyste brownie Tatiany oraz Weso造ch 安i徠!
Dla wszystkich odwiedzaj帷ych moje skromne miejsce w sieci
przesy豉m moc 篡cze - aby 鈍i皻a Wielkanocne by造 takie, jakich chcecie - spokojne, pogodne, z rodzin w domu lub gdzie daleko na 鈍i徠ecznym "wyje寮zie", aby 鈍i徠eczne jedzenie by這 pyszne, a Zaj帷zek hojny, za to 妃igus Dyngus niezbyt obfity ( ja nie lubi, jak mnie za mocno wod lej ;) )!

安i徠ecznie zostawiam przepis na puszyste ciasto brownie, pochodz帷y z ksi捫ki "Przepisy Tatiany" Paulliny Simons.
Wypr鏏owane ju przeze mnie jest po prostu przepyszne, mo瞠 nie wysz這 mi za puszyste ( ale ju chyba wiem, co 幢e zrobi豉m ;) - wskaz闚ki ni瞠j ), ale i tak znikn窸o szybciej ni je robi豉m :)))

200 g cukru, dwa jajka (o temp. pokojowej) i 1/8 造瞠czki soli ubija mikserem ok. 13-16 minut. Potem w rondelku ustawionym na wi瘯szym garnku z gor帷 wod roztopi dwie tabliczki mlecznej czekolady, 50 g gorzkiej czekolady (mo瞠 by 50 g kakao) i 110 g mas豉. Po wystudzeniu doda do masy jajecznej. Po陰czy jeszcze z 30 g m彗i i 1 造瞠czk esencji waniliowej. Wyla na blaszk i piec ok. 20 minut (do momentu a w這穎na wyka豉czka b璠zie sucha).
Moje dodatkowe wskaz闚ki - wysmarowa t逝szczem tylko dno blaszki, wtedy ciasto r闚niej wyro郾ie, no i foremka nie mo瞠 by za du瘸.

Jako przybranie Tatiana stosowa豉 polew z serka kremowego: 125g cukru pudru, 1 造瞠czk esencji waniliowej, 125g serka kremowego i 50g mas豉 wymieszane dok豉dnie.



sobota, 03 kwietnia 2010, maniaczytania

Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/04/03 16:33:41
Zdrowych i weso造ch! :)

Dzi瘯i za przepis!
-
2010/04/03 17:20:53
砰cz Tobie i Twoim najbli窺zym wspania造ch 鈍i徠, 豉dnej pogody i du穎 czasu na czytanie;-)
-
2010/04/03 19:25:05
Caitri, Annomario - pi瘯nie Wam dzi瘯uj za 篡czenia! Tego samego Wam 篡cz :)
-
2010/04/04 11:40:12
Weso造ch!
-
2010/04/04 19:48:18
Lilithin - dzi瘯uj bardzo! Tobie r闚nie :)
Spis moli